www.tonkli.com | KOLUMBIJA
51637
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-51637,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.15, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Bujna tropska narava in kavne plantaže

KOLUMBIJA

KOLUMBIJA

Transferji

Letalski prevozi in transferji organizirani v sodelovanju z agencijo: A&B Turizem.
Kolumbija

 

1. dan

Slovenija – Bogota (Kolumbija)
Odhod iz Slovenije proti letališču. Po večurnem letu pristanemo na letališču  v Bogoti, ki leži na skromni nadmorski višini – 2625 m. Po mejnih formalnostih se odpravimo proti hotelu. Sledi namestitev in kratek ogled starega mestnega jedra im. La Candelarija in po možnosti stresemo kakšen vrč piva. Sledi nočitev.

 

2. dan

Bogota
Zgodaj zjutraj se odpravimo na goro Monserrate (3152 m). Na njej je cerkev iz srede 16. stoletja.  Šele s pogledom z gore dobiš občutek velikosti večmiljonske Bogote. Na Monserrate se lahko povzpnemo z gondolo ali peš.  V popoldanskih urah sledi ogled Muzeja zlata, ki je prava paša za oči. Na ogled več kot 6500 zlatih in keramičnih artefaktov starejših od 2000 let. Ne le izdelki iz zlata, gledalca očara že sam koncept   postavitve zbirke.

 

3. dan

Bogota – Cali
V dopoldanskih urah sledi transfer v Cali, ki s svojo “veselo nrav” izraža s salso. Cali imenjujejo “del nebes”. Sledi ogled mesta in v enem izmed številnih barov bomo tudi zaplesali. Nočitev v Caliju.

 

4. dan

Cali – San Cipriano – Cali
V jutranjih urah se z avtobusom odpravimo proti San Ciprianu, v mesto blizu pacifiške obale. Od glavne ceste je oddaljeno 15 km in edina povezava z njo je preprosta  železnica, ki jo je vlada pred leti prepovedala uporabljati. Po železnici se bomo peljali z motorjem, ki je predelan za vožnjo po tirih. Sledi treking v pragozd in k slapu, ob katerem se lahko okopamo. Popoldne z avobusom nazaj v Cali.

 

5. dan

Cali – Salento
Zjutraj se z avtobusom odpeljemo proti mestu Salento. V mesto prispemo v popoldanskih urah. Mesto popotnika očara z neverjetno barvitostjo. Nočitev.

 

6. dan

Salento
V jutranjih urah se z jeepi odpeljemo na treking v Valle de Cocora, v čudovito  pokrajino s palmami, ki zrastejo v višino tudi 50 m in ptiči kolibriji, ki spadajo med najmanjše ptiče na svetu. So edine ptiči, ki lahko letijo nazaj. Popoldan povratek v mesto. Sledi še ogled plantaže kave.

 

7. dan

Salento – Medelin
Po jutranjem zajterku sledi transfer z lokalnim busom proti Medellinu V popoldanskih urah prispemo v Medelin, v mesto kokainskega kralja Pabla Escobarja. Nastanitev v hotelu in kratek ogled mesta. V večernih urah sledi žur.

 

8. dan

Medelin – Guatape – Medlin
V jutranjih urah vožnja z avtobusom do mesta Guatape. Iz Guatape se povzpnemo na monolit El Penol, ki je visko 200 m in na čigar vrh vodi 649 stopnic. Iz vrha je krasen razgled na okoliška jezera. Opazujemo lahko 500 km jezerske obale. Popoldan povratek v Medelin. Zvečer prosto za zabavo.

 

9. dan

Medelin – Santa Marta – Taganga
V dopoldanskih urah sledi transfer proti Karibskem morju, v malo ribiško mestece Taganga. Prispemo v popoldanskih urah. Namestitev v hotelu.

 

10. dan

Taganga – Nacionalni park Tayrona – Taganga
Zgodaj zjutraj se z avtobusom odpeljemo do Calabasa, ki je izhodiščna točka za Nacionalni park Tayrona. Sledi trekin. Le-ta je namenjen in ga svetujem vsem tistim, ki premorejo dobro kondicijo. Treking traja ves dan. V večernih urah povratek v Tagango.

 

11. dan

Prosto za prepotrebni počitek. Možnosti skok v morje.

 

12. dan

Taganga – Cartagena
V mesto prispemo v dopoldanskih urah. Sledi namestitev. V popoldanskih urah si ogledamo slikovito turistično mesto s starim mestnim jedrom, ki je pod Unescovo zaščito.  Mesto imenujejo tudi kolumbijski Miami. Cartagena je eno najlepših starih kolonialnih mest. Zvečer gremo v najbolj znan cartagenski salsa bar imenovan  “Donde Fidel”. Tu se bomo zavrteli v ritmih salse. Ne bo manjkal tudi kakšen koktejl. No, seveda je mesto znano tudi po lepoticah, ki so prava paša za oči in fotoaparate.

 

13. dan

Cartagena – Bogota
V dopoldanskih ura predviden polet v Bogoto. Sledi namestitev v hotel. Popoldan še ogled trga Bolivar, kjer se nahajo katedrala, parlament, sodna in vladna palača.  Zavili bomo tudi v muzej Botero. Zvečer sledi žur.

 

14. dan 

Bogota
Zjutraj se odpravimo v rudnik soli Zipaquira. V rudniku je na ogled solna katedrala in križev pot. Pravzaprav je cel rudnih ena velika, zanimiva arhitekturna ureditev. Popoldan povratek v Bogoto in odhod na letališče.

 

15. dan

Prosto za individualne oglede ali sprostitev. Zvečer možnost večerje v najbolj znani steak house.  Seveda po želji.

 

16. dan

Bogota – domovina
Povratek v Slovenijo.

Datum

19 september, 2018

Kategorija

PROGRAMI