AVANTURIST BODI POPOTNIK
TONKLI.COM - Društvo Milja

Termin

Cena

Na pot vzemite približno 950 evrov (za prevoze , dobro hrano, pijačo in odlične žure). Za potovanje na Kubo potrebujete vizo, ki stane 35 eurov.

Prijava

Vse informacije v zvezi s potovanji in stanji odhodov dobite na gsm: 031 850 639 ali mailu: dejan@tonkli.com

Transferji

Letalski prevozi in transferji organizirani v sodelovanju z agencijo: A&B Turizem.

Kuba država v lasti bratov Castro

1. dan

Let v Havano
Odhod na letališče in polet proti La Habana. Prihod v Havano v poznih večernih urah.  Sledi namestitev v Casas Particulares,  v predelu Vedado ter kratek ogled večernega vzdušja v Havani. V baru Dos pesitos poskusimo najbolj opevane koktejle te države.

 

2. dan
Havana
Po zajtrku sledi ogled Plaza de la Revolucion, kjer si ogledamo Memorial Jose Marti-ja in se povzpnemo na razgledni stolp, od koder je čudovit pogled na Havano. Na ogromnih stolpnicah poleg razglednega stolpa na trg gledada podobi Che Gevare in Fidela. Nato se peš odpravimo proti centru mesta Havana, kjer si ogledamo znameniti Capitolio in največjo tovarno tobaka na Kubi Paragas. Sledi povratek v case in priprava na nočno življenje v La Habani.

 

3. dan Havana
Vinjales
Po zajtrku se odpravimo proti Vinjalesu. Prihod v popoldanskih urah. Sledi namestitev v case, nato še hiter ogled Vinjalesa z okolico. Večer bomo preživeli v lokalnem baru Tik tik tak, kjer bomo uživali ob tradicionalni kubanski glasbi, koktejlih in pivu.

 

4. dan
Vinjales
Po zajtrku si ogledamo Mural de la Prehistorica, indijansko in suženjsko jamo. Popoldan možnost kopanja v bazenu, od koder je krasen razgled na dolino Vinjales. Večer bomo preživeli po želji.

 

5. dan
Vinjales 
Cayo Levisa - Vinjales
Po zajtrku se odpravimo na plažo Cayo Levisa, kjer preživimo umirjen in lenoben dan ob sinje modrem morju in snežno beli peščeni plaži. V poznih popoldanskih urah sledi povratek v Vinjales. Večer bomo preživeli po želji.

 

6. dan
Vinjales
Po zajtrku se odpravimo na bližnjo kmetijo, kjer nas čakajo konji, s katerimi si ogledamo dolino Vinjalesa, njegove plantaže sladkornega trsta, tobaka … Postanek naredimo pri domačinih, ki gojijo tobak. Tam seveda poskusimo njihov pridelek. Na poti si ogledamo še jamo tišine. Po približno 4 urah ježe, sledi povratek v case. Po krajšemu počitku, se znova odpravimo ohlajat v bližnji bazen. Večer bomo preživeli po želji.

 

7. dan
Vinjales - Trinidad
Zjutraj se odpravimo proti Trinidadu, kamor prispemo v poznih popoldanskih urah. Sledi nastanitev v casah. Večerne ure bomo preživeli na ulicah Trinidada, kjer ne manjka dobre glasbe, kubanskih koktejlov, zabave.

 

8. dan
Trinidad
Po zajtrku se z lokalnim busom odpeljemo na plažo. V case se vrnemo v poznih popoldanskih urah. Večer bomo preživeli v Casi dela Musica, kjer je najbolj znana žurerska scena.

 

9. dan
Trinidad - Monace Iznage
Z muzejskim vlakom se odpeljemo ogledati plantažo Monace Iznage. Vrnemo se v zgodnjih popoldanskih urah. Sledi ogled Plaze Mayor – center Trinidada z njegovimi muzeji in galerijami. Večer bomo preživeli v Casi de la Musica.

 

10. dan
Trinidad - Santa Clara
Odhod proti Santa Clari, kamor prispemo v poznih popoldanskih urah. Sledi namestitev v hotelu in ogled centra mesta. Večer bomo preživeli čim bolj žurersko.

 

11. dan
Santa Clara - Havana
Po zajtrku si gremo ogledati znameniti muzej Che Gevare, sledi odprava proti La Habana. V Havano prispemo v poznih večernih urah. Sledi namestitev v case. Večer bomo preživeli po želji.

 

12. dan
Havana
Po zajtrku se odpeljemo do Hemingwejevega muzeja, ogledamo si star predel Havane, muzej ruma in še in še. V case se vrnemo v poznih popoldanskih urah. Večer bomo preživeli po želji.

 

13. dan
Havana
Dan bomo preživeli na kateri od bližnjih plaž oz. po želji. Mogoče Playa del este.

 

14. dan
Havana - Let proti domu
Priprave na povratek proti Sloveniji.