AVANTURIST BODI POPOTNIK
TONKLI.COM - Društvo Milja

Termin

Cena

Prijava

Vse informacije v zvezi s potovanji in stanji odhodov dobite na gsm: 031 850 639 ali mailu: dejan@tonkli.com

Transferji

Letalski prevozi in transferji organizirani v sodelovanju z agencijo: A&B Turizem.

Sicilija in Eolski otoki

1. dan Ljubljana-Benetke- Palermo
Popoldan se odpeljemo proti Benetkam na letališče Marko Polo in poletimo proti Palermu. V večernih urah prispemo v center Palerma, sledi namestitev in nato še kratek ogled večernega vrveža v Palermu.

 

2. dan Palermo
Po zajtrku se odpravimo v katakombe Cappucini, v kateri je ohranjeno okoli osem tisoč okostnjakov. Nato sledi ogled največje katedrale v Palermu, ki je posvečena sedmim nunam. Kot vsako veliko mesto ima tudi Palermo tri velike tržnice, med njimi je Capo, katera je najpomembnejša, skoznjo se sprehodimo do arheološkega muzeja Palermo, kjer je hranjeno veliko artefaktov zgodovinskega pomena Sicilije. Pozno popoldan si ogledamo veliko fontano Pretoria in veliki Teater Massino. Večer je prost, za individualne oglede.

 

3. dan Palermo- Milazzo- Lipari
Zjutraj se odpeljemo proti pristanišču v Milazzo na trajekt, s katerim odplujemo na eolski otok Lipari, ki je vulkanskega izvora in je eden večjih. Na otok priplujemo že dopoldan, sledi namestitev v apartmajih. Po kratkem počitku sledi ogled strnjenega mesnega jedra in male cerkvice, kjer je čudovito prikazana križeva pot Jezusa. Možnost je najema skuterjev, s katerim se lahko odpeljemo po otoku naokoli. Večer je prost, za individualne oglede.

 

4. dan Lipari- Stromboli
Zjutraj odplujemo na mali otok Stromboli, na katerem živi le štiristo prebivalcev. Na otok prispemo dopoldan, sledi namestitev in počitek. Popoldan se odpravimo proti ognjeniku, ki leži na 940 metrov višine. Po tri urni hoji prispemo do kraterja in počakamo na izbruh vulkana. Pozno zvečer sledi povratek v vas. Otok je znan po tem, da ima delujoč vulkan. Iz svojih globin vsakih petnajst minut požene magmo v zrak. Do izraza pride v večernih urah, ko je videti kot ognjemet.

 

5. dan Stromboli
Ta dan je namenjen počitku, namreč vzpon prejšnjega dne na vulkan ni mačji kašelj. Po počitku se sprehodimo po vasi Ginostra. Popoldan je prost, za individualne oglede.

 

6. dan Stromboli- Milazzo-Cefalu- Enna
Zjutraj odplujemo proti Milazzo in se z vlakom odpeljemo proti Cefaluju. Ogledamo si mestno jedro Piazza del Duomo in marino, kjer je zanimiv pogled na mesto. Povzpnemo se na razgledno točko La Rocca. Popoldan se odpeljemo proti Enni. Večer je prost, za individualne oglede.

 

7. dan Enna- Catania-Nicolosi
Zjutraj si ogledamo mesto Enna, ki leži v čudovito slikoviti pokrajini. V mestu vlada tipično Sicilijansko vzdušje. Ogledamo si še Piazza Garibaldi, Piazza Colaianni in grad Lombardia. Popoldan se odpeljemo skozi notranjost Sicilije proti Cataniji, iz Catanije se odpeljemo proti malem mestu Nocolosiju, ki je odlična izhodiščna točka za vzpon na goro ETNA. Ko prispemo v Nicolosi, sledi namestitev. Večer je prost, za individualne oglede.

 

8. dan Nicolosi- Etna
Zjutraj se z avtobusom odpeljemo na vulkan Etna; del poti bomo prehodili. Dvignemo se do 3000 metrov nadmorske višine. Ogledamo si še vedno aktiven vulkan Etno, če bo sreča na naši strani, bomo videli tudi potoke lave. Namreč vse je odvisno od delovanja vulkana. Pozno popoldan sledi povratek v Nicolosi. Večer je prost, za individualne oglede.

 

9. dan Nicolosi- Catania- Benetke- Ljubljana
Zjutraj se odpeljemo proti Cataniji in si ogledamo strogi center Piazza del Duomo in veliko Katedralo. Sledi lenobno posedanje po kavarnah Catanije, do odhoda na letališče. Popoldan se torej odpravimo na letališče, sledi let v Benetke. V poznih večernih urah se vračamo proti Ljubljani.