www.tonkli.com | Egipt - Tonkli
Kaj je lepšega kot sedeti na terasi hotela Old Cataract in v tišini opazovati ležerni Nil v  vsej svoji veličini.  To je počela tudi Agatha Christie, ko je pisala kriminalko Smrt na Nilu.  Kairo je danes tako velik, da sega do samih piramid. Dobesedno. Ko stopiš iz mestnega avtobusa, si dobesedno pri piramidah. Sfinga nemo opazuje, kaj se dogaja okoli nje,in  upa, da ne bodo ob njej kdaj stali trgovski centri.
egipt, piramide, faraoni, popotovanja
51644
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-51644,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.15, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Dežela faraonov in zibeljka življenja.

EGIPT

EGIPT

Kaj je lepšega kot sedeti na terasi hotela Old Cataract in v tišini opazovati ležerni Nil v  vsej svoji veličini.  To je počela tudi Agatha Christie, ko je pisala kriminalko Smrt na Nilu.  Kairo je danes tako velik, da sega do samih piramid. Dobesedno. Ko stopiš iz mestnega avtobusa, si dobesedno pri piramidah. Sfinga nemo opazuje, kaj se dogaja okoli nje,in  upa, da ne bodo ob njej kdaj stali trgovski centri.
V tempeljsku kompleksu Karnak je najbolje, da se izgubiš in v njem preživiš par ur.
Do Asuana se je najbolje odpeljati z vlako,recimo iz Kaira. Pot je sicer dolga, a se splača. Na poti spoznavaš deželo, državo in Nil, ki srčika Egipa.

Popotniški Egipt

 

Na pot vzemite približno 700 evrov za jeepe po puščavi, namestitve, dobro hrano, pijačo in odlične žure. Z mednarodno študentsko izkaznico imate 50% popuste pri vseh vstopninah. Tako lahko prihranite do 70 evrov. V ta znesek so všteta vsa obvezna doplačila – namestitev, izdelava vizuma in napitnina vodniku

 

Prijava

Vse informacije v zvezi s potovanji in stanji odhodov dobite na gsm: 031 850 639 ali mailu: dejan@tonkli.com

 

Transferji

Letalski prevozi in transferji organizirani v sodelovanju z agencijo: A&B Turizem.

 


1. dan

LJUBLJANA – LETALIŠČE – KAIRO
Zgodaj zjutraj se odpeljemo ne eno izmed evropskih letališč (najugodnejša možnost). Po treh urah in pol v zraku pristanemo na mednarodnem letališču v Kairu. Po opravljenih formalnostih se odpravimo proti centru Kaira, z adrenalinsko vožnjo s taxsijem, do hotela. Sledi nastanitev v hotelu in počitek.

 


2. dan

KAIRO
Po zajtrku se odpeljemo z lokalnim avtobusom do Gize, kjer stojijo tri veličastne piramide – KEOPSOVA, KEFRENOVA in MIKERINOVA. Lahko obiščete tudi notranjost, katere od piramid. Lahko si ogledate sončno ladjo, ki je restavrirana v naravni velikosti. Nato se sprehodimo mimo Sfinge, ki stoji poleg granitnega templja. Ko vse to obdelamo, se odpeljemo proti Koptskem delu Kaira, kjer si ogledamo cerkev svetega Gregorja in visečo cerkev. Ne spustimo niti Grškega ortodoksnega pokopališča. Popoldan se odpravimo do najrevnejšega predela Kaira, BAB an NASER, to je mesto mrtvih (pokopališče), kjer prebivajo najrevnejši ljudje. Obiščemo družino, ki živi tam. Po ogledu se sprehodimo skozi Islamski del Kaira (najstarejši del), do največjega bazarja v Afriki KHAN al Khalili, kjer boste začutili trgovski utrip mesta. V ta predel se ob petkih “zbaše” okoli tri milijone nakupa željnih ljudi. Zvečer sledi povratek v hotel in prosto!

 


3. dan

KAIRO – ASUAN
Zjutraj se odpravimo po mestu, do narodnega muzeja, kjer je hranjen najslavnejši zaklad vseh časov – zaklad Tutankamona in še več. Po ogledu se odpeljemo do Sitadele, to je velika ali največja mošeja v Kairo, kjer si ogledamo notranjost. Pozno popoldne se odpeljemo proti Muqattam city. Od tam je lep razgled na celotno mesto, tako dobite občutek, kako veliko mesto je. Počakamo na sončni zahod. Sledi povratek v hotel in krajši počitek. Zvečer se z vlakom odpeljemo proti Asuanu.

 

4. dan

ASUAN
Po nočni vožnji prispemo okoli opoldneva v Asuan. Sledi namestitev v hotel. Po krajšem počitku se odpeljemo proti Izidinem templju, Fila templju, ne zgrešimo pa niti velikega jezu na Nilu. Popoldan se odpeljemo s čolnom na Elefantin otok in si ga ogledamo (nubijska vas). Zvečer se vrnemo v hotel.

 

5. dan

ASUAN – ABU SIMBEL
Zares zgodaj zjutraj se odpravimo do najjužnejšega templja Abu Simbla. Zgradil ga je Ramzes II., vladar, ki je najdlje vladal Egiptu. Tempelj je dal postavit svoji ženi. Okoli opoldneva se vrnemo v hotel, sledi krajši počitek. Popoldan se z motornim čolnom odpeljemo okoli Asuanskih otočkov. Ogledamo si botanični vrt in nubijsko vas in njihovo šolo. Po ogledih se odpeljemo na nilsko plažo, kjer je možnost kopanja. Zvečer se sprehodimo po asuanski tržnici, katera je znana po najboljših začimbah. Sledi povratek v hotel in prosto!

 

6. dan

ASUAN – JADRANJE PO NILU
Dopoldan se vkrcamo na starodavno jadrnico, ki se imenuje FELUKA. To je plovilo, ki so ga uporabljali stari Egipčani pred štiri tisoč leti za transport granita in peščenjaka za piramide. Pluli bomo po Nilu in se ustavljali po vaseh. Prenočimo na barki, kjer nam tudi pripravijo tipično Egipčansko večerjo.

 

7. dan

NIL – KOM OMBO – EDFU – LUKSOR
Zjutraj nas čaka kombi, ki nas odpelje do Luxsorja. Na poti se ustavimo v Kom Ombo in si ogledamo tempelj, posvečen dvema bogovoma Sobeku in Horu. Nadaljujemo pot proti Edfuju, kjer si ogledamo Horov tempelj. V popoldanskih urah prispemo v Luxsor. Sledi namestitev v hotel in prosto za nakupe in sprehod skozi luxsorski bazar.

 

8. dan

LUKSOR
Dopoldan se odpravimo do največjega kompleksa templjev Karnaku. Po ogledu se vkrcamo na feluko in odplujemo proti otoku banan, manga in mandarin. Pozno popoldne si še ogledamo Luxsor tempel, ki je najlepši ob sončnem zahodu in res veličastno osvetljen.

 

9. dan

LUKSOR – DOLINA KRALJEV
Zgodaj zjutraj se na oslovskih hrbtih odpravimo proti Tebanskemu gričevju, v Dolino kraljev, kjer so grobnice vladarjev Egipta. Povzpnemo se na razgledno točko, kjer se vidi, kje vse je Nil poplavljal v času poplav. Preko hriba se spustimo v Dolino kraljev. Po ogledu Doline kraljev se odpravimo proti Hačepsut templju (terasasti tempelj), seveda ne gremo mimo Memnovih kolosov. Popoldan sledi povratek v hotel.

 

10. dan

LUKSOR – DANDERA – LUKSOR
Ta dan se odpravimo proti zelo zanimivem templju Dandera. Popoldan sledi povratek v hotel. Zvečer se odpeljemo v Hurgado, kjer lahko občutite, kaj je to množični turizem.

 

11. dan

HURGADA – DAHAB
Zjutraj se vkrcamo na trajekt do Sharm El Sheikha. Od tam se odpeljemo proti Dahabu. To je mala ribiška vasica, ki so jo odkrili hipiji v šestdesetih letih. Tu preživimo preostanek popotovanja.

 

12. dan

DAHAB – KANJONI – DAHAB
Zjutraj se odpeljemo v notranjost sinajske puščae, kjer si ogledamo Beli kanjon in oazo Ein Hodra, kjer nam beduini (nomadsko ljudstvo) pripravijo kosilo. Sledi ogled Barvastega kanjona. Zvečer se vrnemo v Dahab.

 

13. dan

DAHAB
Ta dan je namenjen kopanju na koralnih grebenih, kjer je bogato morsko življenje, s kristalno čistim morjem. Lahko se tudi odpeljemo proti samostanu Sveta Katarina, kjer je goreči grm ali pa se odpeljemo v nacionalni park Ras Mohamed. Dan lahko porabite tudi za nakupe ali nastavljanju soncu.

 

14. dan

DAHAB – KAIRO – LETALIŠČE – LJUBLJANA
Na žalost je ta dan namenjen pripravam na odhod domov. Seveda lahko opravite še zadnje nakupe. Vsega lepega je enkrat konec!

Datum

19 september, 2018

Kategorija

PROGRAMI