www.tonkli.com | Maroko
51638
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-51638,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.15, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Maroko je kot drevo, ki ima korenine v Afriki, njegovo listje pa diha evropski zrak.

Maroko

Maroko

Maroko je prava kombinacija vsega – od modernih mest Casablance preko starih kraljevskih mest Feza,  in Marakeša do visokega Atlasa ter puščavskih sipin … Najbolj privlačne pa so gotovo maroške tisočere kasbe med visokim gorovjem in puščavo, ki tuaregi v osami živijo svojo, mirno odmaknjeno življenje …

Cena

Na pot vzemite 750 eurov (prenočišča, prevozi, hrana, pijača). Več informacij na telefonski številki 031 850 639.

 

Prijava

Vse informacije v zvezi s potovanji in stanji odhodov dobite na gsm: 031 850 639 ali mailu: dejan@tonkli.com
Vredno doživetja!!!

 

Transferji

Letalski prevozi in transferji organizirani v sodelovanju z agencijo: A&B Turizem.
Maroko

 

1. dan

Ljubljana – Benetke – Tangier – Chefchaouen
Zgodaj zjutraj se odpeljemo proti letališču v Italiji. Popoldan odletimo proti Tangierju. Let traja približno tri ure. Po mejnih formalnosti se odpeljemo proti Chefchaouenu. Prispemo v popoldanskih  urah, sledi namestitev v hotelu. Zvečer okušamo lokalo hrano – v Chefchaouenu so to polži.

 

2. dan

Chefchaouen
Zjutraj se odpravimo na kratek treking po okoliških hribih (če potujemo v pomladanskem ali poletnem času, si ogledamo velika polja indijske konoplje in kako se prideluje najbolj znan stranski produkt, hašiš). Popoldan sledi povratek v mesto in ogled mestnega jedra, katero je prebarvano v indigo modre barve. Popoldan je prost za individualne oglede.

 

3. dan

Chefchauen – Fes
V dopoldanskih urah se odpeljemo proti najstarejšemu kraljevemu mestu Fes. V popoldanskih urah prispemo v mesto, sledi namestitev v penzionu v medini in ogled starega dela mesta (tržnice). Večer je prost!

 

4. dan

Fes (pod Unescovo zaščito)
Zjutraj si ogledamo kraljevo palačo in strojarno kož, kjer kože še vedno obdelujejo ročno na star tradicionalen način. Ogledamo si medreso BOU INANIA. Popoldan in večer je prost za sprehode po stari medini (neskončen labirint).

 

5. dan

Fes – Rissani – Merzuga
Zjutraj se odpeljemo preko srednjega Atlasa, mimo berberskih vasi, proti puščavskemu delu Maroka. Pozno popoldan prispemo na rob puščave in se z jeepi odpravimo v puščavo. Sledi nastanitev v Kasbi (tradicionalna berberska hiša). Večer je prost.

 

6. dan

Merzuga
Dopoldan se podamo na velike sipine, katere merijo v višino do 120 metrov – gre za deželo tišine. Dopoldan povratek v Kasbo. Popoldan se s kamelami odpravimo v notranjost puščave z berberi in preživimo nepozabno noč ob glasbi. Naslednje jutro se vrnemo iz puščave.

 

7. dan

Merzuga – Tinerhir – Todra Gorge
Zgodaj zjutraj se odpeljemo proti Tinerhirju, sledi nastanitev hotelu. Nato si ogledamo soteske Todre, kje je plezalniški raj za odvisnike od andrenalina. Sledi pohod skozi čudovito dolino palm. Pozno popoldan se vrnemo v hotel. Večer je prost.

 

8. dan

Tinerhir – Ouarzazate
Zjutraj se odpeljemo proti mestu, ki je znano po filmskih studiih. Ogledamo si znamenito kasbo, z imenom Aint Benhaddou, kjer so posneli številne filme. Sledi ogled filmskega studia. Zvečer se vrnemo v hotel.

 

9. dan

Ouarzazate – Marrakesh
Zjutraj se odpeljemo preko najvišjega cestnega prelaza Tizi-n-Tichka (2260 m) proti čudovitemu in zelo zanimivem mestu Marrakesh. Popoldan si ogledamo Palača Bahia – muzej sodobne umetnosti in Koransko šolo. Večer je prost.

 

10. dan

Marrakesh
Dopoldan se sprehodimo po bazarju in si ogledamo predel, kjer prodajajo ročno pletene preproge, tržnico začimb, usnjene izdelke… Popoldan preživimo na najbolj slavni tržnici Djema el – Fna. Slovi po dresuri kač, pouličnih teatrih in seveda po stojnicah s tipično maroško hrano.

 

11. dan

Marrakesh – slapovi Ouzoud
Ta dan je namenjen ogledu največjega slapova v Maroku, ki sega preko sto metrov v višino. Če imamo srečo, naletimo na trop divjih opic. Pozno popoldan se vrnemo v hotel. Zvečer je čas za žur!

 

12. dan

Marrakesh – Essaouira
Zjutraj se odpeljemo proti Atlantski obali, kjer leži malo obmorsko mesto Essaouira, ki so jo odkrili hipiji. Ta dan je namenjen kopanju in ogledu starega mesnega jedra. Skratka – lenoben dan. Na poti nazaj se ustavimo še pri domačinih in si ogledamo, kako se pridobiva arganovo olje. Zvečer sledi povratek v Marrakesh.

 

13. dan

Marrakesh
Dopoldan se odpravimo proti botaničnem vrtu Jardin Majorelle (zares vredno ogleda). Sledi prosti čas, do naslednjega dne – do odhoda. Dan lahko izkoristite za nakupe ali sprostitve v raznih masažnih salonih. Skratka – po želji.

 

14. dan

Maroko – Slovenija
Povratek v ljubo domovino!!!!!!

Datum

19 september, 2018

Kategorija

PROGRAMI